Hoogtepunten van de dag 

  • Exclusieve verkenning van de Geirangerfjord
  • Adembenemend uitzicht na een uitdagende klim
  • Deklunchfeest en verjaardagsvieringen aan boord

Unieke verkenningen

DAG 9: Op zee  

De reis richting het zuiden is voortgezet, wat betekent dat we een dag op zee hebben om bij te komen van al het prachtigs dat we hebben gezien. We gebruiken deze dag om wat bij te leren tijdens verschillende lezingen van de experts aan boord, speciaal voor de Nederlandstalige groep. Deze lezingen behandelen onderwerpen als biologie, Noorwegen en outdooractiviteiten, en meteorologie.

We hebben eerder al verteld dat onze schepen een “open brug” hebben. Tijdens deze reis hebben onze gasten ook de kans gehad om de machinekamer te bezoeken en onder begeleiding van de hoofdtechnicus een gedetailleerde uitleg te krijgen over de werking van het schip en al zijn technologische snufjes.

DAG 10: Geiranger Fjord

Na een woelige nacht op een ruwe zee, navigeren we in de vroege ochtend naar de ingang van de Sunnylvsfjord. Het ochtendgloren begroet ons terwijl we onze weg vinden naar Geiranger, gelegen aan het einde van een van de zijarmen van de Sunnylvsfjord, bekend als de Geirangerfjord. Wat deze ervaring extra bijzonder maakt, is dat wij het enige schip zijn dat op dit moment van het jaar de fjord verkent. Terwijl het dorp in het hoogseizoen overspoeld wordt door toeristen, zijn wij vandaag de enige aanwezigen. In plaats van duizenden, tellen we slechts zo’n 230 mensen.

Na de ervaring met de zodiacs is het deze keer tijd om met de tender aan land te gaan. We trekken onze wandelschoenen aan, pakken onze rugzakken in – met een extra muts vanwege de opstekende wind in de fjord – en gaan op ontdekkingstocht.

De Geirangerfjord staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dat is niet alleen merkbaar in het prachtige bezoekerscentrum, maar ook in het dorp zelf en de omliggende bergen. Na een klim van ongeveer 4 kilometer en 800 hoogtemeters, worden we beloond met een adembenemend uitzicht op Geiranger en het einde van de fjord. Daar, in de verte, zien we ons schip te midden van al die natuurpracht.

Het was een behoorlijke uitdaging, waarbij ik meerdere keren dacht dat het genoeg was geweest (mijn conditie is nu niet bepaald indrukwekkend), maar het schitterende moment bovenaan maakte alles goed. Na een fotomoment genieten we gewoon van de prachtige natuur. De afdaling was daarentegen een stuk gemakkelijker en na een halfuur staan we weer beneden. Hapag-Lloyd Cruises zou Hapag-Lloyd Cruises niet zijn als ze er niet voor zouden zorgen dat zowel het bezoekerscentrum als verschillende winkels in het dorp open waren. Weer een mooie knuffel kunnen scoren voor Maeve en een nieuwe muts voor mezelf en mijn vrouw. Want je weet, happy wife, happy life.

Feestelijke verassingen aan boord

Terug aan boord wachtte ons alweer een verrassing: een deklunchfeest op dek 8, waar we van spectaculaire uitzichten kunnen genieten terwijl we genieten van heerlijke hapjes en drankjes, variërend van punch tot Duits bier en van luxe scampi-rolls tot crêpes suzettes.

De Nederlandstalige groep weet hoe ze een feestje moeten bouwen en neemt vele andere passagiers mee in het feestgedruis. Geen feest is compleet zonder Helene Fischer en een polonaise. Nu is het tijd voor wat ontspanning in de spa en om te blijven genieten van het prachtige uitzicht.

Vandaag vieren we de verjaardagen van twee medereizigers, Martine en Freddy. Na het middagfeest maken we ons klaar voor champagne en taart. Dus op naar het volgende feestje! Meer hierover in de volgende blog, beloofd!

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -28% korting!
Bekijk de route

Neem contact op