Hoogtepunten van de dagEN 

  • Het Noorderlicht 
  • RIB-bootexcursies en natuurspektakel
  • Betoverende zondsondergang 

Adembenemende momenten 

DAG 6: Alta – Lofoten Svolvaer 

Na een prachtige zonsondergang is het weer tijd om te genieten van een heerlijk en uitgebreid diner. Aperitief, voorgerecht en net wanneer we ons opmaken voor het dessert, spreekt de kapitein vanaf de brug het schip toe, met de boodschap dat het Noorderlicht goed te zien is. Plotseling vallen mes en vork op de borden en bijna iedereen schiet in zijn jas om naar dek 8 en 9 te haasten en een glimp op te vangen van dit betoverende spektakel.

Eenmaal boven worden er camera’s, groot en klein, tevoorschijn gehaald om dit prachtige natuurfenomeen vast te leggen. De ene persoon heeft meer geluk dan de andere, afhankelijk van de kwaliteit van de camera en de lens, wat bepaalt hoe scherp of onscherp de foto’s zullen zijn. Met het blote oog moet je goed kijken, maar met een camera met hoge resolutie zijn de verschillende kleuren en vormen duidelijk te onderscheiden. Groen, geel, rood, blauw – de Aurora Borealis danst aan de hemel, terwijl de sterren en de maan het schilderachtige tafereel compleet maken.

Voor onze groep, net als voor vele andere gasten aan boord, is dit een van de hoogtepunten. Verhalen worden gedeeld over vrienden en familieleden die herhaaldelijk hebben geprobeerd het Noorderlicht te zien, maar het helaas nog nooit hebben mogen aanschouwen.

De jacht op het Noorderlicht gaat door tot in de vroege ochtend, wanneer de hemel langzaam weer bedekt raakt door wolken. Het is tijd om de ogen te sluiten en ons voor te bereiden op het volgende hoogtepunt: de Lofoten! Volgende halte, Svolvaer.

DAG 7: Lofoten Svolvaer 

Wanneer de klok 9 uur slaat, meren we aan in Svolvaer, de grootste stad op de Lofoten. Na een stevig ontbijt is het tijd om onze wandelschoenen of snowboots aan te trekken en eropuit te trekken. Er staan verschillende RIB-bootexcursies op het programma vandaag, of voor degenen die het liever wat rustiger aan doen, is er een wandeling richting het centrum van Svolvaer en de nabijgelegen eilandjes.

Opnieuw staan “snelheid” en “kracht” centraal tijdens de RIB-bootervaring. Dit wordt gecombineerd met het spotten van zeearenden en het bewonderen van de vele kleine eilandjes voor de kust van Noorwegen. Voor de groep die de excursie in de namiddag had geboekt, brachten dikke sneeuwvlokken een extra dimensie.

Vierend de avond tegemoet 

Nadat iedereen veilig en wel terug aan boord van het schip was, werd al snel de verjaardag van Karin uitbundig gevierd met drankjes en hapjes. Living our best life!

Net voor zonsondergang laat de HANSEATIC nature de kade los, waardoor we een prachtig, met sneeuw bedekt uitzicht krijgen op Svolvaer, de baai en de omringende heuvels. Het lichtspel is adembenemend en zorgt ervoor dat de camera’s weer overuren draaien. Het schip wiegt rustig op de golven van de open zee en biedt ons een uitstekende nachtrust.

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -28% korting!
Bekijk de route

Neem contact op