Hoogtepunten van de dag 

  • Een laatste dag op zee
  • Lezingen door expert
  • Terugblikken op een fantastisch avontuur 

Op weg naar Hamburg 

DAG 12: Op zee  

Het reizen met Hapag-Lloyd Cruises biedt niet alleen de mogelijkheid om nieuwe bestemmingen te ontdekken en prachtige momenten te beleven. Aan boord staan experts klaar om extra informatie te verschaffen, vragen te beantwoorden en ons een kijkje te geven in wat we misschien over het hoofd hebben gezien.

Terwijl we vandaag van Stavanger naar Hamburg varen, een tocht van ongeveer 321 nautische mijlen, hebben we alle tijd om ons onder te dompelen in kennis en expertise. Op het programma staat vandaag “Waar is de poolster?”, gepresenteerd door professor Thomas Kraupe, die ons meeneemt op een reis door het heelal. 

Vaak ervaren mensen hun reis door de lens van een camera, en ik moet bekennen, ik maak me hier ook weleens schuldig aan. Maar zelfs hiervoor wordt gezorgd aan boord. Het foto- en videoteam van Hapag-Lloyd Cruises legt tijdens elke reis talloze foto’s en videobeelden vast, die professioneel worden gemonteerd tot een diavoorstelling en reisvideo. Van individuele portretten en natuurfoto’s tot wilde dieren en zelfs drone-opnames.

Op deze laatste dag, naast de lezingen door de experts, staat alles in het teken van nog een keer ondergedompeld worden in de prachtige ervaringen van de afgelopen twee weken. We genieten nog een laatste keer van een culinaire reis in een van de drie restaurants, nemen een afzakkertje in de bar en gaan vervolgens heerlijk slapen, om morgenochtend wakker te worden in Hamburg.

Dag 13: Aankomst in Hamburg 

Het is altijd een opwindende ervaring om vanuit de open zee de Elbe op te varen en langzaam maar zeker de contouren van de Hanzestad Hamburg te zien verschijnen uit de vroege ochtendmist. Tegelijkertijd betekent dit ook het einde van onze reis, aangezien Hamburg de thuishaven is van Hapag-Lloyd Cruises. Zodra we aanmeren, wordt de bedrijvigheid zichtbaar naast en op het schip. De koffers, die al verzameld zijn in de gang (aan alles wordt gedacht), worden aan wal gebracht, er wordt brandstof getankt voor de volgende reis en er worden diverse goederen van en aan boord gebracht. Wanneer de klok 9 uur slaat, verlaten onze groep en de andere reizigers het schip.

Na een korte rit naar de luchthaven en een vlotte check-in, zijn we klaar om op te stijgen. Brussel, here we come! Net iets na half twee in de middag draai ik het slot van mijn voordeur open en sluit ik mijn vrouw en dochter in de armen.

Wat een fantastisch avontuur!

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -32% korting!
Bekijk de route

Neem contact op