Hoogtepunten van de dag 

  • Aankomst in Staganger 
  • Op ontdekking in een idyllische havenstad
  • Captain’s Farewell Cocktail

Een idyllische havenstad 

DAG 11: Stavanger  

Laten we eerst terugblikken op gisterenavond. Met maar liefst vijf verjaardagen tijdens deze reis, hadden we alle reden om te feesten. Bijna de hele groep Nederlandstaligen was aanwezig om te toosten op de verjaardagen van Martine en Freddy, en tegelijkertijd op een zeer geslaagde reis. Na een glas champagne genoten we van een heerlijk diner in het specialiteitenrestaurant The Hamptons, een Amerikaans geïnspireerde bistro. We smulden van kroketjes van coquille, gevulde aardappel met langoustine en een perfecte Wagyu-burger.

Vlak voor het slapengaan waarschuwde de kapitein ons voor een ruwe zee die ze voorspelden voor die nacht, en hij had gelijk. Rond één uur ’s nachts werden we gewekt door het schip dat gestaag op en neer bewoog. Een gratis attractie op deze prachtige reis.

Op ontdekking in een Idyllische Havenstad

Na weer in slaap te zijn gewiegd door de golven, naderden we snel onze laatste bestemming van deze reis, Stavanger. Dit idyllische havenstadje aan de Zuidwestkust van Noorwegen dateert uit de 12e eeuw. Met de hulp van een sleepboot werd ons schip, de HANSEATIC nature, precies in het midden van dit prachtige stadje aan de kade vastgemaakt, waarna we weer op ontdekkingstocht gingen.

Het programma was indrukwekkend, met tal van opties zoals geleide stadswandelingen, museumbezoeken en een fascinerende tocht aan boord van een ander schip in de Lysefjord. De rondvaart richting Lysefjord was bijzonder populair, ook al door de annulering van de helikoptervluchten vanwege de sterke wind. Maar iedereen kon nog steeds genieten van het prachtige natuurschoon van Noorwegen, hetzij vanaf het schip of tijdens een wandeling richting de Dalsnuten.

 Rustige Ontdekkingen aan de Wal

Ikzelf bleef dit keer aan land om mijn zeebenen wat rust te gunnen en de stad te verkennen. Het oude centrum, vlak naast de aanlegplaats van het schip, biedt een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Na een bezoek aan de winkels en het nieuwe stadscentrum, genoot ik van het uitzicht vanaf Wyllerfyret, waar je een prachtig zicht hebt op de toegangspoort tot de fjorden.

De middag vloog voorbij en om 19:00 uur werden de trossen losgegooid en zette het schip koers naar de eindbestemming. De avond werd afgesloten met de Captain’s Farewell Cocktail, waarbij de Belgen en Nederlanders zoals altijd wat langer in het Hanseatrium bleven om deze prachtige reis op een mooie manier af te sluiten.

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -32% korting!
Bekijk de route

Neem contact op