Hoogtepunten van de dagEN 

  • De aankomst in Alta
  • Verblijven in een indrukwekkend ijshotel
  • Bijzondere momenten vieren aan boord

Op verkenning in Alta

DAG 4 & DAG 5 – 2 dagen in ALTA

In Alta, de stad van het Noorderlicht, beleven we een tweedaagse ervaring die we nooit zullen vergeten. Het is als een jongensdroom die werkelijkheid wordt. De landschappen hier zijn adembenemend en helpen ons echt even los te komen van de dagelijkse sleur, zodat we gewoon kunnen genieten van het moment. De wereld, de natuur en onze ervaringen zijn onze enige focus deze dagen.

Verscholen in een baai aan het einde van een brede fjord rijst de hoofdstad van het Noorderlicht op. Na een succesvolle aanlegmanoeuvre wordt de loopbrug uitgezet zodat gasten de stad Alta en haar omgeving kunnen verkennen.

Met zo’n 20.000 inwoners is Alta een van de grotere steden in de regio, omringd door prachtige heuvels die de baai omarmen. De stad werd gesticht in 1704 door geëmigreerde Finnen en werd bijna volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Indrukwekkend ijshotel en excursies

Een van de meest opvallende kenmerken van Alta is het prachtige ijshotel, het tweede en tevens grootste ter wereld. Het is verbazingwekkend hoe dit hotel in slechts vijf weken tijd door 20 vakmensen gebouwd en onderhouden kan worden. Met 25 ijskamers, een speeltuin met glijbaan en een ijsbar biedt het hotel een volledige ervaring voor degenen die het willen verkennen.

Het ijshotel is ook het vertrekpunt voor verschillende opwindende excursies. Of je nu kiest voor een tocht met sledehonden, een snelle rit op een sneeuwscooter, of een rustigere verkenning per fatbike of sneeuwschoenen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Persoonlijk geven we de voorkeur aan snelheid en kracht, zoals Jeremy Clarkson ooit zei in het legendarische Top Gear. We hebben een avondtocht op een sneeuwscooter op het programma staan, in de hoop het Noorderlicht in alle rust te kunnen bewonderen. Helaas waren zowel de zon als de wolken niet in ons voordeel. Ook staat er een rit op een fatbike op het programma, een inspannende tocht met een adembenemend uitzicht over het hinterland van Alta, waar de zon de sneeuw op de bergen doet glinsteren als diamanten.

Bijzondere momenten aan boord

Naast alle opwinding aan boord hebben we ook de kans gehad om samen fijne momenten te delen. Maar liefst vijf Nederlandstalige medereizigers vieren hun verjaardag aan boord, en dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Voor Estrella, die op 12 maart jarig was, werd er een persoonlijke attentie en een heerlijke verjaardagstaart voorzien.

Ook de bemanning van de HANSEATIC nature weet hoe ze onze gasten in de watten moeten leggen. Op elke afvaart organiseren ze een ‘first timer’ diner, waarbij de gasten die voor het eerst meevaren met de Hapag Lloyd-vloot worden uitgenodigd voor een diner samen met de kapitein en de officieren aan boord. Met 16 first timers in de Nederlandstalige groep waren we goed vertegenwoordigd tijdens dit diner.

Moe maar zeker voldaan, vertrekken we rond het middaguur op 13 maart richting Svolvær in Lofoten. Bij het vertrek hebben we kunnen genieten van een prachtige zonsondergang tussen de omliggende heuvels, waarbij menig fototoestel overuren heeft gedraaid.

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -32% korting!
Bekijk de route

Neem contact op