Hoogtepunten van de dag

  • Bagagevrij begin 
  • Vliegen in stijl met Lufthansa
  • Inwijding in Frankfurt door Hapag-Lloyd Cruises

Antarctica, een bucket list item!

Dag 1: DE reis voor Antarctica

Het spreekt tot de verbeelding van velen, het witte continent, groter dan Europa en gelegen aan het einde van de wereld. Toch zijn er elk jaar circa 100.000 mensen in de wereld die hun droom realiseren. Een mix van welgestelden en gasten die er jaren voor gespaard hebben, met maar één gemeenschappelijk doel: hun droom realiseren.

Op jaarbasis komen er 100.000 gasten op Antarctica. Het lijkt een enorm aantal, maar procentueel is het slechts 0,000014% van de wereldbevolking en dat gespreid over een periode van 5 maanden, van november tot maart. Op 20 januari startte die droom voor een groep van 30 Belgen en Nederlanders.

Samen gaan ze het avontuur tegemoet met Hapag-Lloyd Cruises. Op 22 januari wacht hun schip, de HANSEATIC inspiration, hen op in de haven van Ushuaia. Dit buitengewone schip, met de hoogste ijsklasse voor passagiers, behoort tot de top 5 van de beste schepen ter wereld op het gebied van beleving, infrastructuur, service en gastronomie. In het expeditie-segment staat de nadruk op de belevenis. De kajuiten zijn subliem, alsook de gastronomie en service. Maar hoe beleeft de groep het? Waar leidt het schip hen naartoe? Hoe gaan ze het avontuur tegemoet? Dat ontdek je allemaal in deze blog.

Van brussels airport naar buenos aires

Op 20 januari stond Davy Van Acker de groep op te wachten in Brussels Airport. Voordat ze aan boord van het schip gingen, legden ze een lange reis af. Een vlucht van Brussel naar Frankfurt om dan 13,5 uur te vliegen naar Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika.

In Brussel nam iedereen afscheid van de bagage, die zien ze pas terug op het schip. Dit bespaart heel wat gesleur en hernia’s, aangezien iedereen uiteindelijk toch 3 weken weg van huis is. De rederij verzorgt de logistiek en de passagier kan zorgeloos de reis naar Buenos Aires aanvangen met een kleine handbagage.

In Frankfurt stond een team van Hapag-Lloyd Cruises klaar om iedereen wegwijs te maken. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staat voor de welgekende old-fashioned way of travelling, een voortreffelijke service zonder supplementen aan boord. Kortweg pure kwaliteit vol nostalgie naar de goede oude dagen van de luchtvaart.

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -28% korting!
Bekijk de route

Neem contact op