Hoogtepunten van de dag

  • Ontdekking van Buenos Aires
  • Culturele duik 
  • Op weg naar Ushuaïa

Stadsverkenning en culturele duik

Dag 2: buenos aires 

Aangekomen in Buenos Aires, in de vroege ochtend rond 8 uur, gaan we direct met een begeleide transfer naar het Four Seasons hotel. Een ontbijt wacht op ons, terwijl het uitmuntende personeel de check-in coördineert. De kamers zijn direct beschikbaar, een oase van rust in de hoofdstad van Argentinië. De groep staat nog een verdere vlucht te wachten naar het einde van de wereld: Ushuaïa. Wat ooit een verbanningsoord was voor misdadigers, is vandaag de kortste route om een droom te verwezenlijken – het startpunt van de reis naar Antarctica met het schip.

Onderdompeling in Buenos Aires en Vooruitblik op Antarctica

In Buenos Aires is er tijd om op te frissen, te zwemmen en een wandeling door de stad te maken. Om 14 uur staat de bus klaar voor degenen die dat wensen, een stadsrondrit brengt ons gedurende vier uur langs de hoogtepunten van de stad. 

Een diepgaande duik in de geschiedenis van Argentinië, vanaf de onafhankelijkheid tot de tango van Carlos Gardel, de hoogtijdagen tijdens Eva Perón en de huidige inflatie. De jetlags van iedereen zijn inmiddels weggespoeld met een steak en een glas Malbec. We omarmen de stad Buenos Aires, badend in 30 graden Celsius, voordat we vermoeid maar voldaan onder de wol kruipen. Na ons 18-daagse avontuur aan boord van de HANSEATIC inspiration hebben we nog een nacht om de hele ervaring te verwerken. Maar… Antarctica, here we come! 

Met een gevulde maag verdwijnt iedereen één voor één naar zijn luxueuze kamer. De wekker staat ingesteld op 3u15. Er wacht ons nog een vlucht van 3,5 uur, een traject van 3000 km naar Ushuaïa, voordat we het schip aan de pier van Ushuaïa tegemoet gaan. 

Dit smaakt alvast naar meer.

Neem contact op

Grand expedition Antarctica

Tot -28% korting!
Bekijk de route

Neem contact op